HTML

Provokáció

Ismert és ismeretlen témák újszerű megvilágításban.

Friss topikok

  • F.M.J.: Korrekt poszt. Lehet vele azonosulni. A nácik és a komcsik mint már annyiszor a történelemben ism... (2024.02.15. 17:55) Ki kegyelmez az irgalmasoknak?
  • F.M.J.: Jogos. Még a cefrénél sem mindegy, hogy milyen gyümölcshöz milyet teszünk. Kivéve az alkeszeket. N... (2022.07.31. 16:18) Keveredés
  • szekertabor: @lenoardo999: Igazad van, túlságosan tömören fogalmaztam. MZP, aki az első fordulóban a harmadik h... (2022.04.13. 11:35) Hol a fiesta?
  • szekertabor: @alöksz róz: Nem szeretem a személyeskedést. Amúgy meg van 3 gyerekem, de tisztelettel úgy érzem, ... (2022.02.25. 15:37) Mellébeszélés - oltásellenesek vs. oltáspártiak
  • szekertabor: Zöld erdőben jártam, fecskendőt találtam. Vakcina? Vagy drog? Vagy kölni? Meggyógyít, vagy meg fog... (2021.04.14. 17:33) Locsolóversek saját kútfőből

Linkblog

Félelemkeltés

2011.04.27. 09:41 :: szekertabor

Egy barátom a minap kifakadt, hogy a Fidesz semmit nem tesz a szélsőségesek ellen, nézzem meg, micsoda vircsaft zajlik Gyöngyöspatán, pedig ha alkotmányellenes módszerekkel is, de ezeket a neonáci bajkeverőket ki kellene már vonni a forgalomból.

Mondtam neki, hogy ha már éppen az alkotmányellenes intézkedéseket hiányolja, hát éppen pénteken hoztak egy rendeletet az önjelölt polgárőrök ellen, hogy aki engedély és felhatalmazás nélkül közbiztonsági tevékenységet merészel végezni, az százezer forintig terjedő bírsággal sújtható. Nem mentem bele a részletekbe, de szerintem a jogosulatlan közbiztonsági tevékenység fogalma fából vaskarika, és súlyosan jogsértő. Hol a határ? Az ablakából az utcát figyelő nénike vajon beletartozik-e? És az, aki rendőrt hív, ha tolvajt lát? És aki feltartóztatja a menekülő betörőt, amíg a rendőr megérkezik? És aki rákiabál a zsebesre, hogy azonnal hagyja abba? Ezek közül kit büntethetnek százezer forintra? Csak azt, aki valamilyen egyenruhát visel?

Például egy cserkészegyesület nem akadályozhat meg egy rablást, mert tagjai egyenruhát viselnek? Vagy egy benzinkút egyforma kezeslábast hordó alkalmazottjai nem tehetik ártalmatlanná a bűnözőket? Szóval hol húzható meg a határ?

Én egyébként is csalódtam volna a liberálisokban, ha még egyáltalán várnék tőlük bármit is, amiért nem emelnek szót a masírozás kirekesztő tilalma ellen. És sérelmezem, hogy ma bárki beleköthet abba, ha egy társaság formaruhában masírozik. Én bizony elvárom, hogy egy szabad országban kedvemre masírozhassak a legkirályabb bakancsban, olyan ruhát hordhassak, amilyet nekem tetszik, olyan kopasz lehessek, mint egy biliárdgolyó, és akkora árpádsávos Nagymagyarország térképet hímezhessek a hátamra, mint egy óriásplakát. Rovásírással! Mindaddig, amíg a hatályos jogszabályokat betartom. Soha nem tennék ilyet, mert nem az én stílusom, de ne pofázzanak bele felülről.

Erre jönnek ezek a széplelkek, hogy megfélemlítő a masírozás, meg az egyenruha. Hát ez bizony komoly dolog. Ezen el kell gondolkodni. Valóban. Másokat ijesztgetni nem szép. A megfélemlítő, fenyegető megjelenést be kellene tiltani.

Ezzel csak az a gond, hogy nem alkalmazhatunk kettős mércét. Egy másik barátom nemrég részt vett a nyóckerben egy kis templomban a húsvéti feltámadási misén, és azt mesélte, hogy bár az istentiszteleten mindenki kulturáltan viselkedett, bizony kellemetlenül érezte magát a sok durva külsejű cigány között, mert kiszámíthatatlannak látta, hogy a következő pillanatban mire hogyan fognak reagálni. Vagy szintén egy másik barátom nem mer felszállni olyan metrókocsiba, ahol focidrukkerek csoportja van, mert annyira túlfűtött a légkör, hogy az bármikor erőszakba csaphat át.

Akkor most tiltsuk be a cigányokat vagy a futballszurkolókat? Vagy bármilyen más szubkultúrát, amelyiknek a látványa másokból félelmet vagy szorongást vált ki? Figyeljük csak meg, hogy a kisgyerekek legtöbbször kiktől rémülnek meg!

Bizony azt tudomásul kellene végre venni, hogy vannak, akik szélsőséges eszmék rabjai (szocialisták, nemzeti szocialisták, stb.), de ez nem akkora baj. Az sem baj, ha egy-két ilyen csapat egy darabig az utcán masírozik. Nincsenek olyan sokan, mint amennyire felfújják. Azonkívül sokan közülük kifejezetten jószándékúak. Nincsen tudomásom olyan esetről, amikor ezek a "félelemkeltő" legények szervezetten és tettlegesen törvénysértően léptek volna fel. Ma este sem, amikor legjobb tudomásom szerint négy férfit csúnyán összevertek (az áldozatok között csak Véderő tagok és egyéb nem cigány férfiak voltak). Amikor a Gárdát - szerintem egy koncepciós perben - betiltották, akkor is a szóhasználatuk miatt, és a véleménynyilvánítás szabadságának sérelmére hozták az ítéletet. Viszont ezek ott voltak mindenütt, ahol segíteni kellett. Fegyelmezetten, és hatékonyan. Timur és csapata Martens bakancsban.

Persze tévedhetek, és ezért inkább azt mondom: a hatályos törvényeket mindenkinek be kell tartania, és mindenkivel be kell tartatni. De olyan nincsen, hogy emez nyugodtan terrorizálhatja a környezetét, mert ő etnikai kisebbség, és amit tesz, az kulturális színfolt, amaz pedig ne pödörgesse a bajuszát, mert az már a legsötétebb nyilas vészkorszakot idéző fasiszta provokáció.

A pozitív energiákat inkább be kellene csatornázni, mintsem szétzilálni és betiltani. Nekem sem tetszik ez a fekete sereg, és én is félek kicsit tőlük, de őszintén szólva a rendőreinktől és polgárőreinktől még sokkal kevésbé vagyok elragadtatva.

  

8 komment

Címkék: politika közélet gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://provo.blog.hu/api/trackback/id/tr502858651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT22 2011.04.27. 11:48:14

Korrekt irás.

Ebből se lesz index címlap!

TH 2011.04.28. 09:45:50

Tényleg jó poszt!

jaegtoer 2011.04.28. 16:45:12

Jó. annyira, hogy nincs mit hozzátenni.

jaegtoer 2011.04.28. 16:46:23

hmm... le is vágom a bajuszomat... biztos ami biztos...

2011.05.03. 08:10:38

Teljesen igazad van a nácikat a fajgyűlölőket ki kellene vonni a forgalomból, én tudok is egyet: ott van a szélsőségesen magyargyűlölő, vagyis rasszista, aki a fasiszta eszközöket módszeresen alkalmazta: Gyurcsány Ferenc. De említhetném a szintén magyargyűlölő tehát rasszista Heller Ágnest, Mohácsi Viktóriát, Fiala Jánost, Bolgár Györgyöt, Kolompár Orbánt, Horn Gábort az idős magyar embereket gyilkoló, a fiatalokat rendszeresen terrorizáló szélsőségesen magyargyűlölő roma mészárosokat, akik csak lejáratják és kárt okoznak nemcsak a többségi magyar társadalomnak, de a romák többségének is. Törvényesen működő és a törvényi előírásokat betartó kizárólag a közbiztonság erősítéséért tevékenykedő embereket én nem neveznék fasisztának. De úgy látom eljutunk oda, hogyha késsel nekem támad egy bűnöző roma és követeli a pénzemet én megtagadom, hogy oda adjam neki, akkor ha leszúr még nekem kellesz félnem attól, hogy sittre vágnak mint rasszistát, mert mi az, hogy szegény megélhetési bűnelkövetőtől megtagadom a kemény "munkával" megkeresett betevőt!

2011.05.03. 08:20:45

Ja és még valamit, az újgyurcsányista kétharmad összefogva, a régi gyurcsányi bagázzsal és a neoszdsz-szel, újból egy nagyot rúgtak a magyar népen, amikor bevezették az "egyenruha- bűnözés" fogalmát, megfosztva az embereket a közbiztonság és a biztonságos hétköznapok utolsó reménysugarától. Azért szép ami, kétharmadunk, ha valami nem tetszik neki, akkor egyszerűen, hozz egy törvényt és törvényellenesnek bélyegzi meg, semmi és senki nem szent számukra, mint ahogy láttuk az alkotmánybíróság esetébe ősszel, na szép mondhatom!
süti beállítások módosítása