HTML

Provokáció

Ismert és ismeretlen témák újszerű megvilágításban.

Friss topikok

  • F.M.J.: Korrekt poszt. Lehet vele azonosulni. A nácik és a komcsik mint már annyiszor a történelemben ism... (2024.02.15. 17:55) Ki kegyelmez az irgalmasoknak?
  • F.M.J.: Jogos. Még a cefrénél sem mindegy, hogy milyen gyümölcshöz milyet teszünk. Kivéve az alkeszeket. N... (2022.07.31. 16:18) Keveredés
  • szekertabor: @lenoardo999: Igazad van, túlságosan tömören fogalmaztam. MZP, aki az első fordulóban a harmadik h... (2022.04.13. 11:35) Hol a fiesta?
  • szekertabor: @alöksz róz: Nem szeretem a személyeskedést. Amúgy meg van 3 gyerekem, de tisztelettel úgy érzem, ... (2022.02.25. 15:37) Mellébeszélés - oltásellenesek vs. oltáspártiak
  • szekertabor: Zöld erdőben jártam, fecskendőt találtam. Vakcina? Vagy drog? Vagy kölni? Meggyógyít, vagy meg fog... (2021.04.14. 17:33) Locsolóversek saját kútfőből

Linkblog

Jóhiszeműség

2015.03.12. 11:11 :: szekertabor

A váci Madách Imre Gimnázium tanári kara közleményben utasítja vissza a Klik kérését, hogy küldjön az állami ünnepségre 10 diákot és egy tanárt - írja az INDEX.

A váci Madách gimnázium tantestületének állásfoglalása

Tudomásunkra jutott, hogy a 2015. március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartandó egész napos megemlékezésre Fodor Gábor megyeközponti tankerületi igazgató megbízásából Ön 10 fő diákot és 1 fő pedagógust hívott meg iskolánkból. A meghívást tisztelettel köszönjük, de sajnálattal kell közölnünk, hogy diákjaink az eseményen szervezett formában nem vesznek részt.

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy gimnáziumunk, mint ahogy mindig, ebben az évben is megemlékezik nemzeti ünnepünkről, és sok diákunk részt vesz a lakóhelyén tartandó ünnepi rendezvényeken.

 

Fentieket olvasva az alsómocsoládi Petőfi Sándor Szakközépiskola is karakán kiállásáról tett tanúbizonyságot eképpen:

Olvastuk, hogy a velejéig rohadt Orbán kormány azzal gyalázza meg szent nemzeti ünnepünket, hogy felajánlja az ország különböző részén tanuló zsenge ifjúságnak, hogy vegyen részt a Budapesten tartandó állami ünnepségen, és ehhez még a buszos szállításról is gondoskodik. Eltekintve attól, hogy ez a nyilas vészkorszak marhavagonos deportálásait idézi fel bennünk, az intézkedésnek semmilyen más okát nem tudjuk elképzelni, mint hogy a vesztébe rohanó miniszterelnök, és talpnyalói a jövő reménységeinek fejlődésben levő fiatal testével kívánja felfogni az igazságos felháborodástól fűtött esetleges merénylőktől nekik szánt golyókat. Esetleg az adóforintjainkból erőszakkal odabuszoztatott gyermekek látványával fedi el azt a totális bizalomvesztést, aminek egyenes következményeként már fél éve előrehozott választásokat kellett volna kiírni. Netán ideológiai agymosásban részesítené gyermekeinket, hogy agyatlan zombiként engedelmes csordát neveljen belőlük.

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják, sőt elfogadhatatlannak tartják a diákok állami ünnepségeken való részvételét. Az állami ünnepség - ellentétben a civil szervezetek által szervezett spontán ellenzéki megmozdulásokkal - politikai rendezvény, amelyen jóérzésű ember nem jelenik meg.  Mivel a diákok között egészségtelen érdeklődés tapasztalható az eseményen való részvétel iránt, ezért akiről kiderül, hogy otthon tévézés helyett saját költségén odautazott, azt nevelőtestületi fegyelmi büntetésben részesítjük.

 

39 komment

Címkék: politika pedagógia

A bejegyzés trackback címe:

https://provo.blog.hu/api/trackback/id/tr657262301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rudi Kató 2015.03.13. 06:39:39

Hol voltak ezek a "bátor, demokrata" tanárok amikor a pufajkás, d209, gyúrcsótány meg a libajnai vezényeltette ki a diákokat az állami ünnepségekre? Hol volt ez a "demokrata" sajtó akkor? Miért nem verték a nyálukat? Undorító, ocsmány bolsevik söpredék!

szumátrai szikár szatír 2015.03.13. 06:40:23

Végre valaki meg mer szólalni!!!

BiG74 Bodri 2015.03.13. 07:01:55

@Rudi Kató:
Lehet. Kár, hogy mindenről a az jut eszedbe, hogy mi volt, nem pedig az, hogy mi van. Pártállástól függően elutasítod, vagy éppen zabálod a feltálalt szart, és kétpofára vigyorogsz mikor az elvtársak tolják, de kurvára ki vagy akadva mikor az "ellen".

Igenis karakán tanári csapat aki azt mondja, hogy egyértelműen felismerhető, a fityisz minden nemzeti ünnepet politikai indíttatásból kíván megtámogatni. Egyáltalán nem a múltbéli esemény és a tanulságai érdeklik, hanem a lehetőség, hogy támogatottságát és álszent pofázmányát mutogathassa.

csak egy néző 2015.03.13. 07:14:55

Igaza van és minden tisztelet annak az iskolának, hogy ebben az össznépi, kötelező bohóckodásban nem vesz részt és nem engedi a tanulóit sem bióbohócnak. Annak idején így sikerült megutáltatni a gyerekekkel az összes nemzeti ünnepet, ahova, ha esett, ha fújt a kisiskolásoknak kötelező volt kivonulni, tornagatyában, trikóban a Felvonulási térre bohóckodni a tribünön álló akkori köcsögöknek. Én azóta leszarom az összes ilyen "magasztos, pátoszos, karszalagos, temetési menetre alkalmas búvalb...tt himnuszos, kokárdás" ünnepnapot a mai lavornyi kokárdás, dísztribünön pózoló köcsöggel együtt. Kokárdát pedig a fidesz utáltatta meg az emberek többségével, kivéve az agymosott szektatagokkal.

tisztapista 2015.03.13. 07:33:19

Az állami iskola nem tudja mi az állami iskola dolga. Teccettek volna magántanulónak menni. Akkor lehetne választani, hogy akarjuk-e az állami ünnepet.

De nem teccettek magántanulók lenni és magániskola lenni. Az állam pénze kell, az állami ünnep pedig nem? Anyátok hogy van? Magyar embernek lenni már nem smakkol? Kokárdát sem hordtok, igaz?

Utóirat: az egy torzítás, amikor az ÁLLAMI ünnepet valaki POLITIKAI ünnepnek állítja be. Az ÁLLAMI iskolának viszont vannak kötelességei az ÁLLAMMAL szemben

szvsz 2015.03.13. 08:11:09

Remélem a gimnázium legalább ilyen karakán módon fog kiállni a diákok mellett és nem lesz kötelező holokauszt megemlékezésekre járni, nem jár majd kirugás vagy hátrányos megkülömböztetés, ha a diák nemet mond az iskolában megrendezett Anne Frank "kiállításra" is...

shred 2015.03.13. 08:20:44

@tisztapista: az állami iskola tanárai és tanulói az iskola saját szervezésében vesznek részt az állami ünnepen, a gyerekek valószínűleg nem fogják kevésbé tisztelni a forradalmárok emlékét, mert Orbán vagy Balog helyett a saját igazgatójuk beszél róla.

tisztapista 2015.03.13. 08:38:34

@shred: Ez igaz.

Viszont a forradalom miniszterelnökének, Batthyány Lajosnak az utódja, örököse a mindenkori miniszterelnök. Jogilag.

Erkölcsileg nyilván nem.

Én nem hagynám ki a lehetőséget a váci iskola helyében, hogy felvigyek 10 gyereket, és elmagyarázzam nekik, hogyan kell különbséget tenni valaki pozíciója és valaki cselekedetei között. Szerintem felérne egy félévnyi történelem oktatás hasznával, és több évnyi erkölcstan óra hasznával...

tisztapista 2015.03.13. 08:43:57

@csak egy néző: Így van, a hátamon is kokárda lesz. Mert én először kokárdát a hetvenes évek végén-nyolcvanas évek elején hordtam gyerekként. És akkor a diákok és a tanárok is mind tudták, hogy a 48-as forradalom örökségét, és kicsit az 56-os forradalmat is ünnepeljük. Ami akkor még ellenforradalom volt.

Nekem szüleim szépen elmagyarázták, hogy forradalom volt, ugyanúgy az elnyomó hatalom ellen keltek fel az emberek, mint 48-ban. Nekem azóta nem kérdés a kokárda. Akkor sem volt kérdés, amikor a 2002-es Fidesz választási bukta idején, a két forduló között mindenki kokárdában feszített. Szépen mosolyogtam rajtuk: én miattatok nem utálom meg a kokárdát. De érdekes módon egy csomó balliberális ismerősöm azóta nem hord kokárdát. Ami szerintem hülyesés, annak elismerése, hogy Orbán lenyúlt egy nemzeti (nemzetközi) jelképet.

Terézágyú 2015.03.13. 09:23:55

na látszik, hogy ki van most is orbán seggében...

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 09:34:43

Nem azt írták, hogy kötelező, hanem azt, hogy meghívom.

A minisztérium helyében meghívnám kizárólag a diákokat azzal a szöveggel, hogy a tanárokat ne hozzák őket. Busz hozza viszi őket, a program az ünnepély után, pedig díszebéd, majd jutalmak és kitüntetések osztása.

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 09:36:01

Azzal együtt megküldeném ezt az egészet a diktatúrázó külföldi lapoknak azzal, hogy nyilván ők sem képzelik, hogy egy diktatúrában vissza mernének szólni a tanárok.

BiG74 Bodri 2015.03.13. 09:39:15

@tisztapista:

Kokárdát hordani sokszor egyenlő a fityiszhűséggel, mert mint mondtad a fityisz lenyúlt egy nemzeti jelképet. Ettől függetlenül inkább hordom, mint nem.
Viszont az állami iskola nem azt jelenti, hogy a benne tanulók és tanítók mindig legyenek kiszolgáltatva az aktuális politikai szellőnek.
Ha a politikusok nézőközönséget szeretnének akkor tessék meghirdetni, hogy lehet jönni együttünneplésre, és ha valaki megy akkor az az Ő dolga.
A holokauszt megemlékezést, vagy az Anna Frank kiállítást pedig nem kellene a politikai szekcióba sorolni, mert egyáltalán nem oda való. Persze torz lelkületű emberek minden oldalról szeretnék ha politikai dolgokat lehetne szimplán köztörvényes emberiség elleni szörnyűségekbe magyarázni.

Én még vonultam május 1-én, meg daloltam április 4. -én. A fiam nem fog ! Ha elmegy egy ünnepre, megemlékezésre akkor azt saját magától tegye, belső indíttatásból, mert az iskolában megismerte a hátterét egy tanártól, nem egy szarházi politikus belemagyarázását kelljen hallgatnia.

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 09:44:12

@BiG74: Ez mondjuk, egy sima meghívó, nem kényszerítenek senkit, az iskola pedagóguskara csinált magából hülyét, gondolom pár ballibsi kollégájuk hatására.

20 éve ez a szokás, mit gondolsz, a ballibsi kormány mit csinált?

BiG74 Bodri 2015.03.13. 09:53:52

@♔bаtyu♔:

A sima meghívót elutasítani rossz ómen, kár lenne tagadni, hogy a hatalom az ilyet sohasem tolerálta, pláne ha egy arrogáns erőszakos fityiszhívő nagyembernek is egyből ez fog beugrani, hogy pár ballibsi kolléga fúrta meg az egyszerű behívót.

Lehet, hogy régóta ez a szokás, csak hát nyomát eddig nem láttam, szerintem azért, mert nem volt ilyen politikai tartalma, mint most. Persze láttam bérfütyülőket szétfütyülni ünnepi megemlékezést, speciel azt sem a ballibsi oldalról, de hát ez mán csak így megy az elhívatott oldalon.

Ms Diane Choksondik 2015.03.13. 10:01:51

@♔bаtyu♔: 2015.03.13. 09:36:01

Veszprém óta már nem diktatúráznak, egyik napról a másikra megszűnt :))

Ms Diane Choksondik 2015.03.13. 10:04:23

@BiG74: 2015.03.13. 09:53:52

színtiszta logika, aki elégedetlen a jelenlegi kormánnyal az a legdemokratább demokrata, aki pedig az előzővel volt elégedetlen az bérfüttyer. irigyellek amiért ilyen egyszerű vagy!

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 10:05:21

@BiG74: Mit gondolsz, Gyurcsányék honnan szerezték a diákokat?

Nincs ennek az égvilágon semmi jelentősége, annál is inkább nincs, mert amúgy jól tartják őket. Busz hozza viszi, ebéd, városnézés, stb.

Valami ócska libsi elérte, hogy Vác ebből már kimarad, ennyi.

BiG74 Bodri 2015.03.13. 10:06:30

@Ms Diane Choksondik:

Nem tudom miből vontál le ilyen következtetést, de azt hiszem a pejoratív értelmű egyszerűséget keresd előbb magadban.

BiG74 Bodri 2015.03.13. 10:08:21

@♔bаtyu♔:

Detto ugyanígy, kérdés mennyire van átpolitizálva a dolog, jelenleg láthatóan nagyon, miért? Eddig miért nem volt?

Ms Diane Choksondik 2015.03.13. 10:08:47

@BiG74: 2015.03.13. 10:06:30

nem tudod, hát persze

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 10:10:12

@Ms Diane Choksondik: Végül is azért vannak már csak ilyen kevesen, mert azokon kívül akik anyagilag érdekeltek, már csak az egyszerűbbje maradt a ballibsi oldalon.

A többi ugyanis azt nézi, hosszabb távon melyik párt kormányzása jobb neki, nem pedig azt, hol voltam munkásőr vagy szakszervezeti bizalmi.

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 10:13:28

@BiG74: Semennyire, kell pár diák és kész, hiszen a diákok itt egyben jelképek is.

Ahogy pld. egy háborús megemlékezésen a veteránok, vagy az öreg zsidók.

Valamit te nem értesz meg. Meghívót és nem behívót kaptak.

Az pedig tökmindegy hogy idáig volt, mert ha nem volt, akkor az elég nagy baj. De elhiheted hogy volt.

aegithalos 2015.03.13. 10:18:46

"...a Budapesti állami ünnepségen..."

Gratulalok! Bonyulult a magyar nyelvtan, mi?

BiG74 Bodri 2015.03.13. 10:20:15

@♔bаtyu♔:
"Valamit te nem értesz meg. Meghívót és nem behívót kaptak."

Az majd a végén kiderül.

"Hosszabb távon melyik párt kormányzása jobb neki"

Nos, ez is mire kiderül már mindegy lesz. Amúgy meg a legtöbb munkásőr, meg szakszervezeti bizalmi a jelenlegi hatalomban található, bár gondolom azért mert ők nagyon bonyolult gondolkodók.

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 10:22:44

@BiG74: Annyi lesz, hogy oda nem küldenek több meghívót ennyi. De a későbbi balliberális kormányok sem, ezt elhiheted.

♔bаtyu♔ 2015.03.13. 10:37:05

Azért valahol röhejes ez a rettegés. Én is utáltam Gyurcsányékat, de azért azt nem hittem volna el róluk, hogy egy ilyen esetben megy a tanárokért a fekete autó.

Pedig 2006.okt. 23- után már úriembereknek sem tartottam őket, azaz olyanoknak, akik betartják a nép felé a játékszabályokat.

saci02 2015.03.13. 11:02:15

@♔bаtyu♔: ahogy mondod. Rohejes ez a retteges. Azert eljutsz addig, hogy megkedezd magadtol, hogy vajon miert is van? Nem kell valaszolnod...

apanna 2015.03.13. 11:06:27

@BiG74: Érdekes hogy Gyurcsány alatt, mindig az volt a szöveg, hogy Orbán elkurta, az akkori kormányhívek kiakadt a "azt nézzük most mi van" szövegen.

apanna 2015.03.13. 11:11:19

@BiG74: Gyurcsány mellett is ott álltak az ovisok a tetőn pedig mesterlövészek. Nem volt átpolitizalva? Dehogy nem. Hisz maga a forradalom politika nélkül nem lett volna ma az ami.

turista a saját országában 2015.03.13. 11:18:00

@saci02: "ahogy mondod. Rohejes ez a retteges."

Azért a történet itt nem áll meg, lett még fejleménye az ügynek. Figyuzzad, ha lemaradtál volna róla:

index.hu/belfold/2015/03/12/cof_aktivistak_fenyegettek_meg_a_madach_gimnazium_diakjait/

Ms Diane Choksondik 2015.03.13. 11:47:18

@turista a saját országában: 2015.03.13. 11:18:00

ezek idióták, de szerintem fake, nem találtam sehol az eredetit.

@♔bаtyu♔: 2015.03.13. 10:10:12

pontosan

szsuzsanna 2015.03.13. 11:50:25

@csak egy néző: -sajnos, minden szavaddal egyet értek...

-rettenetesen elkeserítő, hogy AZOK, akikben, AKKOR (gengszertváltás), -annyira
hittünk, -és örültünk, hogy végre vége, -és majd jönnek ŐK, -az ellenálló, romlatlan fiatalok, -és majd ŐK...

-ez, a sokadik, "kirendeléses" ünneplés, -nem tehetünk róla, -DE, bizony, bennünk, a régi "szép" KÖTELEZŐ! "májuselsejéket" idézi föl...
-Aki "nem volt benne", az, -el sem tudja képzelni, hogy ez (IS), nekünk - TŐLÜK, -mennyire elkeserítően undorító...
-Az, hogy ŐK is, ugyanúgy kirendelik, -(igaz, néha fizetik, -néha ingyér' megetetik, stb., a "FELVONULÓKAT".

-SAJNOS, "kokárda ügyben is" teljesen egyetértek...
-én sem teszem föl, amióta, -teljesen mindegy, -mikor, -melyik oldali, "pólitikusaink", -minimum egy hétig, -előtte-utána-, -tenyérnyi "kokárdásos mellyekkel" szerepelgettek(nek) a TV-ben pl.

Kedves Fiatalok!
Ha hiszitek, ha nem, én, a 60-as évek elején, általános iskola alsóban, "gyakorlati foglalkozás" órán tanultam meg kokárdát varrni!!!
-Akkoriban, legföljebb, kb. 3-4 cm széles nemzetiszínű szalaghoz lehetett hozzájutni, boltban...
-Nekünk, gyerekeknek, az volt kiadva, hogy vigyünk tűt, cérnát, és egy kb. egy cm-es átmérőjű gombot.
-A nemzetiszínű szalagot az iskola adta!!!
A tanítónéni segítségével "bevontuk" a gombot, a nemzetiszínű szalaggal, és, "köréje", megvarrtuk a kokárdát...
-Előtte, utána, közben, -megismertették velünk, a '48-as szabadságharcot, -annak hősiességét, -stb....
-ja, és kivittek bennünket egy "helyi" szabadságharcos sírjához, és, természetesen, volt, szép iskolai ünnepség is...
-Persze, még a 70-es években is, -pl. országos hírű, vidéki gimnáziumokba "letett" tanárokat is! -"bevittek" március 15. -előtt-után., pár napra.

-"Ebből kifolyólag", -nekem, a kokárda, AZ a, "kisméretű!, -akkoriban megtanult, sk. gyártású JELKÉP, -amit, kizárólag március 15-én viselünk!
-De, sajnos, csak addig, amíg, a fentebb leírtak miatt, már, régóta nem teszem föl!

-Amikor, -még, -a "nyócvanas években is, a munkahelyeken, -naggggyon rossz néven vették, -pl.> a "fehér köpenyen", ingen, -a kórházi ügyeletben is...-akkor még, én is föltettem...
-vagyunk, szerintem sokan, -akik mélységesen csalódtunk: -akik, se akkor, amikor, az "előrejutás,+ anyagi érdekek" miatt, -se "vörös", -se "nemzeti színű" féltéglával, SEM, -voltunk hajlandók, verni a mellünket...
-csak, rettenetesen csalódva, a jelenlegi URALKODÓ OSZTÁLYBAN IS, -dolgozunk, oktatunk, -ugyanolyan lelkiismeretesen, és, -ugyanúgy -"szarér-hugyér"...

BiG74 Bodri 2015.03.13. 12:21:10

Nem tudom, hogy mi van, de már 263 iskolában a ballibber (vagy mi a tököm) tanárok fogalmazták meg azt, amit az itt hevesen gesztikuláló jobberek (?) nagyon nem értenek.

BiG74 Bodri 2015.03.13. 12:24:23

@turista a saját országában:

Lassan az is eldől, hogy behívó volt az a meghívó, de hát aki saját magának is imád hazudni, annak ez mindegy.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.03.13. 14:06:32

@BiG74: "Már 263 iskolában a ballibber (vagy mi a tököm) tanárok fogalmazták meg azt, amit az itt hevesen gesztikuláló jobberek (?) nagyon nem értenek."

Bizonyára több száz olyan iskola van az országban, ahol nincsen egy gyerek sem, aki szívesen jönne el a fővárosba, hogy részt vegyen egy állami ünnepségen és az azt követő kis vendégségen. Ezekben az iskolákban a nevelőtestület helyesen teszi, ha nem küldi el erőszakkal a csemetéket. Mint látjuk, meg is teszik, mert megtehetik.

Sajnos azonban munkál bennem a kétely, hogy némely nevelőtestületek esetében egyszerűen a jóra való restség vezetett oda, hogy lekésték a válaszadási határidőt, nyűgnek érezték a feladatot, és meg sem kérdezték a gyerekeket és szüleiket, hogy szeretnék-e kihasználni ezt a lehetőséget. Vagy ami még rosszabb, csak önkényes utasítással tudják elképzelni a 10 gyerek kiválasztását.

Mert őszintén szólva kevés olyan vidéken élő iskolást ismerek, aki egy ingyen buszos budapesti kirándulást magától utasítana vissza.
süti beállítások módosítása