HTML

Provokáció

Ismert és ismeretlen témák újszerű megvilágításban.

Friss topikok

  • F.M.J.: Korrekt poszt. Lehet vele azonosulni. A nácik és a komcsik mint már annyiszor a történelemben ism... (2024.02.15. 17:55) Ki kegyelmez az irgalmasoknak?
  • F.M.J.: Jogos. Még a cefrénél sem mindegy, hogy milyen gyümölcshöz milyet teszünk. Kivéve az alkeszeket. N... (2022.07.31. 16:18) Keveredés
  • szekertabor: @lenoardo999: Igazad van, túlságosan tömören fogalmaztam. MZP, aki az első fordulóban a harmadik h... (2022.04.13. 11:35) Hol a fiesta?
  • szekertabor: @alöksz róz: Nem szeretem a személyeskedést. Amúgy meg van 3 gyerekem, de tisztelettel úgy érzem, ... (2022.02.25. 15:37) Mellébeszélés - oltásellenesek vs. oltáspártiak
  • szekertabor: Zöld erdőben jártam, fecskendőt találtam. Vakcina? Vagy drog? Vagy kölni? Meggyógyít, vagy meg fog... (2021.04.14. 17:33) Locsolóversek saját kútfőből

Linkblog

Köln és Brüsszel: pofon a gender elméletnek

2016.01.08. 16:02 :: szekertabor

Nem is olyan régen írtam egy kis eszmefuttatást a nők elleni erőszakról. Azóta történt egy kis kultúrák közötti összeütközés a művelt nyugaton, ami új megoldásokra sarkallta a szabadelvű ötletgyárosokat.

Miután az óévbúcsúztatás majd minden nagyobb városban a nők bevándorlók általi csoportos molesztálásával, kirablásával megerőszakolásával végződött, előbb Norvégiában, majd Belgiumban kitalálták, hogy tanfolyamot indítanak a nők tiszteletéről és a nőkkel való helyes viselkedésről a migránsok számára.

Mit szólnak ehhez a feministák, a gender elmélet élharcosai? Hiszen ez színtiszta szexizmus! Az oktatják a migránsoknak, hogy biológiai nemük alapján hogyan viselkedjenek a nőkkel? Micsoda középkori mentalitás már ez?

Egyáltalán miért kellene másként bánni a nőkkel, mint a férfiakkal? Nincsen nő és nincsen férfi, csak az van, akivé neveljük őket, szól a dogma. Vagy ez csak porhintés lenne? 

Persze megtaníthatnánk a bevándorlóknak, hogy a férfiak és nők között nincsen különbség, és ugyanazt a tiszteletet kell tanúsítanunk a nők iránt, mint a férfiak iránt. De azért ebben van egy kis nehézség. Ha ugyanis a bevándorló nem tesz különbséget nő és férfi között, akkor nem tud elkövetni nők elleni erőszakot sem. Csak sima erőszakot. Ha viszont ő maga, mint magát férfiként definiáló személy egy gesztust (pl. egy buliban átkarolják a vállát) nem tart molesztálásnak, akkor a másik embernél sem fogja molesztálásnak tartani attól függetlenül, hogy az a másik ember minek tartja magát, férfinak vagy nőnek.

De van persze egy másik probléma is. Nevezetesen az, hogy milyen alapon különböztetjük meg a bevándorlókat a többiektől, elvárva tőlük, hogy egy alapjában véve megalázó tanfolyamon tanulják meg a fentiekben már elavultnak és szexistának minősített viselkedést. Miért nem követeljük meg ugyanezt a pl. turistáktól? Nem sért ez alapvető emberi jogokat? Vagy pusztán pénzkérdés, hogy ha egy dubaji mágnás ideröpül egy kicsit szórakozni az európai lányokkal, az rendben van, mert telik rá, az afgán migráns meg tanulja meg a nők iránti tiszteletet, mert csóró nyomorult?

Várjuk tehát a feminista és etnikai jogvédő szervezetek tiltakozó felvonulásait  amelyben minden oldalról elítélik ezt a komolytalan ilemtan oktatást. Vagy őket sem lehet komolyan venni. De ezt már régen tudjuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: agresszió társadalom bevándorlók egyenjogúság szabadságjog nemi szerepek

A bejegyzés trackback címe:

https://provo.blog.hu/api/trackback/id/tr218252178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása