HTML

Provokáció

Ismert és ismeretlen témák újszerű megvilágításban.

Friss topikok

  • fofilozofus: Az az érzésem, hogy a gender mögött egy érzelem áll, mégpedig a nők utálata. Valójában azzal a szö... (2018.12.03. 18:09) Elakadt a gender-henger?
  • F.M.J.: @Kunhallmi Agnes.: Nem is rossz ötlet. Ismerve az ellenzék csápoló magját, még hatékony is lehet, ... (2018.04.07. 14:03) Az interaktív politizálás hiánya
  • F.M.J.: Az egyébként korrekten megfogalmazott alapokhoz hozzátenném, hogy normális (sajnos már nem átlagos... (2015.10.08. 14:05) Asszonyverés
  • F.M.J.: @Androsz: Így kerek. (2015.08.16. 20:36) Ne vedd észre!
  • a szürkebarát ötven árnyalata: @Scagnetti: Talált süllyedt. Mit is várjunk egy akarnoktól, persze, hogy bele akar mindenbe pofáz... (2015.07.28. 15:22) Vidám Vásárnap

Linkblog

A sajtószabadság hazájában pedig

2016.11.11. 13:03 :: szekertabor

Azt írja Hartland a legújabb posztjában: "a demokratáknak továbbra is megvannak a pozícióik abban a gazdasági-, társadalmi-, kulturális-, szórakoztatóipari- és médiaelitben, amely most is majdnem egységesen sorakozott föl Clinton mögé, Trump ellen". Magyarországra mindenképpen az szűrődik le, hogy a teljes USA véleményformáló- és médiaértelmiség vállvetve köpködi az új elnököt és gyászolja Clintonnét.

Szívesen olvasnék alapos statisztikát arról, hogy az elmúlt egy évben a hírműsorok és hírportálok hány százalékában jelent meg Trump pozitív kontextusban, és hány százalékban negatívban. Elsősorban persze a "kiegyensúlyozott" fősodratú médiában, de az is érdekel, hogy a celebek által uralt bulvármédia milyen módon befolyásolta az amerikai közvéleményt. Másképpen fogalmazva, jó lenne látni egy szakszerű elemzést arról, hogy a sajtószabadság honában mennyi esély mutatkozik arra, hogy valaki a hírlapokból és hírműsorokból kiegyensúlyozott és valósághű képet nyerhessen. 

Sokan próbálnak választ adni arra, hogy egy - a véleményformálók által - ennyire elutasított ember hogyan tudta maga mögé állítani a választók többségét az államok többségében. Az én elméletem szerint (is) protest szavazatok döntötték el a választások eredményét, de ezeket a szavazatokat a mainstream véleményformáló értelmiség ellen adták le. Az USA-ban (ahogyan az EU-ban is) a fősodratú médiában felépült a valóságnak egy eltorzított, kifacsarodott mása, ahol a lényeges problémák helyett álproblémák kapják az elsőbbséget, és a logikus értékhierarchia összezavart értéksorrenddé válik. Mert minek nevezhetjük azt, ahol az élet védelmét megelőzi az önrendelkezés szabadsága (eutanázia, abortusz), vagy a bűnelkövetők jogai. Vagy ahol a házasság fogalmát megpróbálják hozzáigazítani divatos gender elméletekhez. Vagy ahol az egészségnél fontosabb a drogfogyasztás joga. Ráadásul ez az elit nem csak megalkotta a torz valóságképet, hanem el is hitte, hogy ez a valóság, és mindenkit megpróbált kirekeszteni, kigúnyolni és elszigetelni, aki ezt nem fogadta el. 

Na ebből lett szerintem elege a mindenféle dehonesztáló jelzővel illetett többségnek a legtöbb államban, amelyek nem részesülhettek olyan mértékben az alternatív valóság előnyeiből, mint a tengerparti metropoliszok államai. Az üzenet nem Clintonnénak, még csak nem is a pártjának szól, hanem az őket futtató királycsináló értelmiségnek. Az üzenet pedig kb. így szól: NEM VAGYUNK HAJLANDÓAK BEVEZETNI A TRANSZNEMŰ SZEMÉLYES NÉVMÁSOK HASZNÁLATÁT! VAN ENNÉL NAGYOBB BAJUNK IS! ARRA SZAVAZUNK, AKI HAJLANDÓ OLYAN NYELVEN BESZÉLNI, AMIT MEGÉRTÜNK.

Ezt a cikket például nem értjük, és a Google fordítótól sem lett értelmesebb. Hogyan kerülhetett az Index címoldalára?

Szólj hozzá!

Címkék: politika választás társadalom sajtószabadság szabadságjog USA

A bejegyzés trackback címe:

https://provo.blog.hu/api/trackback/id/tr9911950145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.